Arjan Kampman heeft in de gemeenteraad met klem een motie van het raadslid Margriet Visser (Enschede Anders) ontraden over het instellen van een onderzoek naar het terugvorderen van geld en het opleggen van boetes aan inwoners met een bijstandsuitkering. De PvdA-bestuurder deed dat zichtbaar geïrriteerd tijdens de eerste onlinegemeenteraadsvergaderingvanwege het coronavirus.

‘Onjuist beeld’

Kampman noemde de motie en het onderzoek ‘overbodig’. Zijn irritatie vloeide voort uit de opstelling van een aantal politieke partijen in de raad en een reeks mediapublicaties over het bijstandsbeleid. „Er wordt door een aantal mensen steeds maar weer de indruk gewekt dat wij als gemeente op mensen jagen. Dat beeld herken ik niet en is ook onjuist. Onze mensen doen naar eer en geweten hun werk”, zei Kampman, die aangaf dat het geschetste beeld hem ‘emotioneel raakt’.

Met landelijke televisieaandacht achter de rug en nog in het verschiet wil de oppositie in de Enschedese raad dat drie externe deskundigen het bijstandsbeleid onderzoeken op rechtmatigheid. Het bijstandsbeleid heeft de aandacht van landelijke media getrokken. Het leidde in maart tot een televisie-uitzending van De Monitor, komende maand wijdt BNNVARA’s Opstandelingen een volledige aflevering aan Enschede en de bijstand.    

Volgens Visser is het bijstandsbeleid allerminst behoorlijk en fatsoenlijk. Het raadslid van Enschede Anders verwijst daarbij naar praktijkvoorbeelden van advocaten in de stad en toonde zich niet onder de indruk van Kampmans irritatie. De ingediende motie die het pad moet effenen voor het bijstandsonderzoek leek maandagavond laat niet te kunnen rekenen op een raadsmeerderheid met louter steun van oppositiefracties.

Het hele artikel is te lezen op: https://www.tubantia.nl/enschede/irritatie-rond-bijstand-loopt-op-in-enschedese-raad-we-jagen-niet-op-mensen~aacddeb1/?referrer=https://www.google.nl/

Deel dit bericht via