De geplande kap van 42 lindes aan de Lasondersingel is voorlopig van de baan. De gemeente heeft hiertoe besloten na verzet vanuit de buurt. Bewoners mogen nu meedenken over drie alternatieve mogelijkheden.

Wat die alternatieven betreft: variant 1 is het alsnog kappen van de 42 lindes en er nieuwe bomen voor terug planten. Variant 2 is het behoud van de 42 lindes door op groeiplaatsverbetering in te zetten, en variant 3 voorziet in een mix van variant 1 en 2. Die gaat uit van het behoud van gezonde bomen door groeiplaatsverbetering en de kap van bomen die in slechte conditie zijn om deze te vervangen door nieuwe. Een en ander staat in een memo dat door het college van B en W naar de raad is gestuurd.

Enschede Anders

En dat is precies waar het Margriet Visser van Enschede Anders om te doen was. Het raadslid liet samen met de fracties van DPE, PVV, Groep Versteeg en SP een externe deskundige een rapportage opmaken over de toestand van de bomen. Daaruit bleek al dat de bomen weliswaar in niet al te beste staat verkeren, maar zeker niet afgeschreven zijn. Met bodemverbetering zou volgens boomexpert Gijs van Heuven van Arbor nog veel bereikt kunnen worden.”

Het hele artikel is te lezen op: https://www.tubantia.nl/enschede/enschede-schrikt-van-reacties-en-laat-bomen-lasondersingel-voorlopig-ongemoeid~a83ad85e/

Deel dit bericht via